Facebook, 50'den fazla kuruluşun şikayetlerinden sonra HIV önleme ilacı hakkında yanlış bilgi içeren reklamları kaldırıyor

Facebook, 50'den fazla kuruluşun şikayetlerinden sonra HIV önleme ilacı hakkında yanlış bilgi içeren reklamları kaldırıyor




Facebook Başkanı ve CEO'su Mark Zuckerberg'in dikkatine:



Bu mektuba bağlı kuruluşlar olarak - lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve queer (LGBTQ) savunuculuğu, halk sağlığı ve HIV / AIDS önleme konusunda liderler olarak - olumsuz sağlık öneren aslında yanlış reklamlar konusunda acilen Facebook ve Instagram'a ulaşıyoruz PrEP (Maruz Kalma Öncesi Profilaksi) etkileri. Reklamlar LGBTQ Facebook ve Instagram kullanıcılarını hedefliyor ve halk sağlığına ciddi zarar veriyor. Facebook'un LGBTQ Destek Ağı üyeleri de dahil olmak üzere bu mektubun imzalayanları, Facebook ve Instagram'ın reklamları kaldırmasını ve platformların yayılmasına izin verdiği yanlış bilgileri herkese açık bir şekilde ele almasını talep ediyor.
Facebook ve Instagram'ın hedeflediği reklamcılık programlarını kullanan çeşitli hukuk firmaları, ilacın bu hasta popülasyonunda, özellikle kemik yoğunluğu ve böbrek sorunları. “Tenofovir Disoproksil Fumarat” (veya TDF) yerine “Truvada” ve PrEP'e ve onu antiviral olarak kullanan HIV pozitif bireylere odaklanarak - hukuk firmalarının reklamları, risk altındaki HIV negatif insanları önde gelen ilaçtan korkutuyor HIV enfeksiyonlarını engeller. Bu, HIV negatif PrEP kullanıcılarında TDF'nin güvenliğini vurgulayan çok sayıda çalışmaya rağmen. 1 
Önde gelen halk sağlığı yetkilileri, tıp uzmanları ve adanmış PrEP gezginleri ve sosyal yardım koordinatörleri, Facebook ve Instagram'daki bu reklamların doğrudan PrEP almakla ilgili artan korkuları dile getiren risk altındaki topluluk üyeleri tarafından aktarıldığını paylaştılar.
23 Ekim 2019 tarihli House Financial Services Komitesi önündeki ifadesi sırasında Kongre Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez'in bir sorusuna yanıt olarak, CEO olarak siz açık bir şekilde ifade etmişsiniz: “Bir politikacı da dahil olmak üzere biri bir şeyler söylüyorsa [.. ...] şiddete ihtiyaç duyduğunu ya da yakın fiziksel zarara neden olabileceğini [...] bu içeriği devredeceğiz. ”
Bu reklamların platformlarında devam etmesine izin vererek, Facebook ve Instagram risk altındaki kişileri PrEP'ten kaçınmaya ikna ediyor ve bu da kaçınılmaz olarak HIV enfeksiyonlarına yol açıyor. Halk sağlığına zarar veriyorsunuz.  
LGBTQ ve HIV önleme grupları bu durumla ilgili olarak Facebook'a ulaştı ve Facebook'un Reklam Politikası bölümüne Facebook'ta Truvada PrEP hakkındaki yanlış bilginin zararlı yayılmasını ele almak için yeterli zaman ve fırsat verdi. Facebook tarafından yönlendirildiği üzere, topluluk kuruluşları ayrıca yanlış bilgilendirme konusunda üçüncü taraf bilgi kontrol kurumlarıyla temasa geçti. Bununla birlikte, Facebook'un reklamlardaki yanlış bilgilendirmeye ilişkin Reklamcılık Politikası şunları belirtiyor: “Facebook, üçüncü taraf bilgi denetçileri tarafından reddedilen hak talepleri veya belirli durumlarda belirli uzmanlığa sahip kuruluşlar tarafından reddedilen hak talepleri içeren reklamları yasaklıyor.”
“Özel uzmanlığa” sahip kurumlarız.
Topluluğumuzun AIDS krizinin ilk yıllarında ölümcül kayıtsızlıkla nasıl karşılandığına bakıldığında, harekete geçmeyi reddetmek derinden ilgilidir. Bir çözüme ulaşılmadığından, Facebook tarafından HIV'e karşı önleyici tedavi almak isteyenlerin zaten yarattığı zararı gidermek için acil önlemler alınmalıdır .
Bu mektubun ortak imzalayanları:
  • Facebook ve Instagram, yukarıda özetlenen ve halk sağlığına zarar veren reklamları hemen kaldırıyor.
  • Facebook ve Instagram, kullanıcılarla ve LGBTQ topluluğuyla, “belirli durumlarda” Facebook'un “belirli uzmanlığa sahip kuruluşlar tarafından talep edilen hak talepleri” ni içeren reklamları yasakladığını belirten yanlış bilgilendirme konusundaki reklamcılık politikaları konusunda şeffaftır.
  • Facebook, yanlış veya yanıltıcı halk sağlığı bildirimlerinin kullanıcılara ulaşmasını önlemek için mevcut reklamcılık politikalarının incelenmesini ve potansiyel olarak güncellenmesini taahhüt eder.
LGBTQ topluluğunun, AIDS aktivistlerinin ve halk sağlığı profesyonellerinin bu kaygılarının Facebook tarafından, özellikle hayatlar ve halk sağlığı tehlikede olduğu için önceliklendirilmesi gerekiyor.
İmza,
ACT UP New York
Gençlik Savunucuları
AIDS Eylem Baltimore
AIDS Alabama 
AIDS Chicago AIDS Vakfı
Projesi Rhode Island
AIDS Birleşik
amfAR
Amida Bakımı
APLA Sağlık
AVAC
Siyah AIDS Enstitüsü
Kaskad AIDS Projesi
Chicago HIV Eleme Merkezi
Topluluk Araştırma Girişimi (CRI)
Desmond Tutu HIV Vakfı (Güney Afrika)
AIDS'i Şimdi
Tamamla Esperanza Sağlık Merkezleri, Chicago
Fenway
Yaşam İçin Sağlık Dostları
GLAAD
GMHC (Eşcinsel Erkek Sağlığı Krizi)
Sağlık GAP
HealthHIV
HIV Dental Alliance
HIV Tıp Derneği
Konut İşleri
Howard Brown Sağlık
İnsan Hakları Kampanyası
JustUs Sağlık
AIDS Komisyonu Latino
Kick ASS NY (AIDS Hayatta Kalma Sendromu)
LGBT Yaşam Merkezi
Merhamet / Michael Reese Bakım Programı, Chicago
Midway Özel Bakım
NAM Aidsmap
NASTAD (Devlet ve Bölgesel AIDS Direktörleri
Ulusal Birliği LGBT Sağlık
Ulusal Koalisyonu STD Direktörleri
Ulusal Çalışma Pozitif Koalisyonu
New York AIDS Anıtı
NMAC (Ulusal Azınlık AIDS Konseyi)
Nyanza Üreme Sağlığı Derneği (Kenya)
NYC LGBT Toplum Merkezi
Ön
HazırlığıŞİMDİ ÖN AD4Tüm İşbirliği
Önleme Erişim Kampanyası
Prizma Sağlık Sağlayıcı
Hastane Önleme Programı, Chicago
Poz Askeri Gaziler ABD INTL 
Rhode Island Halk Sağlığı Enstitüsü
RiseUpToHIV
San Francisco AIDS Vakfı
Sina Bulaşıcı Hastalık Merkezi, Chicago
Güney Carolina HIV Konseyi dba Wright Sağlık Merkezi
Güney AIDS Koalisyon
Tennessee AIDS Halkı Derneği
Tennessee Topluluk Sosyal Yardım Girişimi
Testi Pozitif Bilinçlendirme Ağı, Chicago
Texas Sağlık Eylem / Klinik Klinik
Amerikan HIV Tıbbı Akademisi
SERO Projesi
Trevor Projesi
Woodhull Özgürlük Vakfı
Tedavi Eylem Grubu
Chicago Üniversitesi Tıp
ABD HIV ile yaşayan insanlar Caucus
Whitman-Walker Health
1
  • Yacoub R, Nadkarni GN, Weikum D, vd. Tenofovir Tabanlı HIV Pre-Exposure Profilaksisi ile Serum Kreatininindeki Yükselmeler: Randomize Plasebo Kontrollü Çalışmaların Meta Analizi. J Acquir Bağışıklık Eksikliği Syndr . 2016; 71 (4): E115-E118.
  • Mills A, Workowski K, Campbell T, vd. Araştırmayı KEŞFEDİN: Truvada'dan Descovy'ye HIV Öncesi Maruziyet Profilaksisine Geçen Katılımcılar arasında Böbrek ve Kemik Güvenliği Profil Verileri. Sözlü Özet 1962. IDHafta 2019. 5 Ekim 2019.
  • Wohl D, Ruane P, Hosek S, vd. KEŞFEDİN Denemesinde PrEP için F / TAF ve F / TDF ile Kemik Güvenliği Sonuçları. Özet 1288. IDWeek 2019. 4 Ekim 2019.

kaynak :dailly News


Post a Comment

YORUMLARINIZI ÖNEMSİYORUZ FİKİR VE GÖRÜŞLERİNİZİ LÜTFEN YORUMLAYIN...

Daha yeni Daha eski